Home · Forum · Regels · Artikelen · Links
Nifterlaca
Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Re: Avaren, herkomst / DNA

05 april 2022 22:44
Met DNA-factorrotatie kun je werkelijk alle kanten uit... Dat steppevolken het westeind van een steppe bevolken en de 'adel' over lange afstanden trouwt (lees prinsessenexport) is op zichzelf niet opzienbarend. Het document zet m.i wel de deur op een grotere kier voor Franken uit Pannonia, paardgraven bij Saksen etc. Dus voer voor verdere speculatie op stokpaardjes.

"Here, we present genomic data that provide a new basis to reconstruct the early medieval long-distance movements of steppe peoples." P2

In hoeverre volksverhuizen nomaden? In mijn ogen heeft de Romeinse uitbreiding de grote influx over zichzelf afgeroepen door steden en landerijen neer te planten in daarna prima per paard plunderbare gebieden (het beschermende bos was immers gekapt). Dit was voorheen nooit geprobeerd en daarna weer een half millennium losgelaten. Je trekt er alleen maar verkeerd volk mee aan, dat zich als een wig tussen de Romeinen/Kelten (limes) en Germanen (bos/taiga) propt (waarvan een deel naar Engeland en Scandinavië is geduwd?). Als ik een boot had wist ik het wel... Toen Hendrik I het (bossen kappen / moerassen droogleggen) veel later in Silezië probeerde stonden de steppemannen ook direct voor de deurwinking smileyZouden de Bataven nu ook uit Oost-Azië stammen?winking smiley2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/04/2022 22:48 door Upbergen. (bekijk wijzigingen)
Onderwerp Auteur Gepost

Avaren, herkomst / DNA

Dagobert 04 april 2022 12:48

Re: Avaren, herkomst / DNA

Upbergen 05 april 2022 22:44

Re: Avaren, herkomst / DNA

Dagobert 07 april 2022 00:02

Re: Avaren, herkomst / DNA

Upbergen 08 april 2022 00:23

Re: Avaren, herkomst / DNA

Dagobert 08 april 2022 16:29Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen